Turnsters GV Lelystad plaatsen zich voor landelijke wedstrijden

Lelystad - Turnsters Jinthe Fontein en Esther Smit, beiden lid van Gymnastiek Vereniging Lelystad, hebben zich zaterdag geplaatst voor landelijke wedstrijden. Hierdoor maken zij kans op deelname aan het NK.

Het tweetal deed zaterdag mee aan de districtsfinale 3e divisie turnen dames in Nijmegen. Hier turnden de beste turnsters uit de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland tegen elkaar om een plekje op de landelijke wedstrijden te bemachtigen.

In de eerste wedstrijd turnde namens GVL Jinthe Fontein (instap N3). In alle drie de voorrondes haalde zij een podiumplek, maar helaas had zij wat problemen op het onderdeel rek. Gelukkig waren haar prestaties op de overige drie toestellen erg goed, waardoor Jinthe net geen podiumplaats, maar wel de doorstroming naar de halve finale van het NK behaald heeft. Haar beste toestel was de balk, waar zij eerste op is geworden.

Esther Smit (senior C) moest het in de derde wedstrijd opnemen tegen een  grote groep meiden, waardoor doorstroming halen erg lastig zou worden. Toch lukte dit dankzij een goede wedstrijd en mooi turnen. Ook esther plaatste zich voor de halve finale van het NK.