Alzheimer Café Dronten vertoont 'The Leisure Seeker'

Dronten - Bezoekers van Alzheimer Café Dronten kunnen op woensdag 13 februari kijken naar de film 'The Leisure Seeker'.

De hoofdpersonen in deze film zijn John en Ella, een echtpaar van 80. Hij heeft de ziekte van Alzheimer en zij is ernstig ziek. Toch maken ze een verrassende reis met een camper door Amerika.

Ella (Helen Mirren) en John (Donald Sutherland) hebben samen een prachtig leven gehad. Nu ze beiden ernstig ziek zijn, verlangen ze naar een laatste avontuur. Hij is een verstrooide professor, maar nog goed ter been, zij is fragiel maar heeft veel pit. Met hun oude camper, The Leisure Seeker, ontvluchten ze de benauwende bemoeienis van hun dokters en volwassen kinderen.

Na afloop van de film, die 112 minuten duurt, is er ruimte om deze na te bespreken. Ook kan men terecht voor andere vragen of een gesprek. Het Alzheimer Café in Dronten is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en belangstellenden.

Elke tweede woensdagavond van de maand mag iedereen vanaf 19.00 uur binnenlopen bij het Alzheimer Café Dronten in De Meerpaal. De caféavond duurt van 19.30 uur tot circa 21.30 uur. Koffie en thee en toegang zijn geheel gratis.