Korfballers ASVD winnen op het nippertje van Dindoa

Dronten - Het publiek kreeg zaterdag een spannende pot voorgeschoteld tijdens het thuisduel van ASVD tegen Dindoa. De korfballers uit Dronten scoorden lang niet zo gemakkelijk als in hun voorgaande wedstrijden waardoor de wedstrijd met slechts een puntje verschil werd gewonnen: 24-23.

Nu zijn er inmiddels negen wedstrijden gespeeld en met het vizier op de eerste plek gericht is het zaak om geen misstap te begaan. 

ASVD startte scherp en wist na een gelijke stand van 3-3 steeds op voorsprong te komen. Deze liep zelfs op naar een verschil van zes doelpunten (16-10). Er werd gerust bij een stand van 17-13.

In de tweede helft lukte het de Drontenaren niet om die voorsprong uit te breiden. De tegenstander uit Ermelo wist aan te haken, kwam een aantal keer gelijk en ASVD keek zelfs even tegen een achterstand aan; 21-22.

Spannende slotfase

Toen brak de spannende slotfase aan. Het vak dat op dat moment in de aanval stond kwam zeer lange tijd niet tot scoren. Wel kon er een strafworp worden benut in de laatste minuten. Aangezien de resterende tijd op de klok nog aanzienlijk was, was er voor het verdedigingsvak opperste concentratie nodig om niet de gelijkmaker tegen te krijgen. Hierin slaagde de ploeg waardoor er uiteindelijk gewonnen werd met 24 tegen 23.

Coach Wilbert Leendertse over de wedstrijd: 'Dit was de eerste wedstrijd waarin we in de slotfase onder druk stonden. We moesten dus karakter tonen als ploeg en konden dat goed opbrengen. Ondanks het terugvallen van de scores raakten we niet in paniek en speelden het slot volwassen uit. Knap als je gewend bent om makkelijk tot scoren te komen'.

Bovenaan de ranglijst

ASVD staat dus nog steeds bovenaan de ranglijst. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Apeldoorn. Aanvang om 18.00 uur in sporthal Zuiderpark. 

Voor ASVD scoorden: Arjen Kamer en Wouter Neutel 5x, Marscha van der Hoop, Kim Zwiers, Lejon Bruijnekreeft en Rodee Voortman 3x en Cornée Ijssenagger 2x.