Marijke Kienhuis exposeert in Vegetarisch Restaurant

Lelystad - Marijke Kienhuis exposeert in de maanden februari, maart en april schilderijen in Het Vegetarisch Restaurant aan de Donaustraat 183 in Lelystad.

De opening vindt plaats op zondag 10 februari om 15.00 uur. De kunstenares draagt dan ook iets van haar poëzie voor, met muzikale omlijsting.

Abstracte geometrische werken

Te zien zijn kleurrijke abstracte geometrische werken waarin gespeeld wordt met wisselende perspectieven. Zij is hier tijdens het schilderen spontaan door gefascineerd geraakt. Wat naar voor of naar achter lijkt te komen hangt af van hoe je kijkt en kan elk moment verschillen.

Intuïtieve werkwijze

De kleurvlakken zijn dynamisch geschilderd en bevatten meerdere tinten. Marijke gebruikt een voor haar herkenbaar kleurenpalet van regenboogkleuren. Ze werkt op intuïtieve wijze. Ze begint zonder uitgewerkt plan en staat tijdens het schilderproces steeds open voor wat er haar invalt. Ze is gemotiveerd om te schilderen om juist het voor haar nog niet zichtbare onbekende op doek zichtbaar te maken.

Dijkdichters

Marijke Kienhuis woont en werkt al 28 jaar in Lelystad. Ze heeft haar werk regelmatig in Lelystad en daar buiten geëxposeerd. Naast haar passie voor schilderen is zij ook als dichteres actief en maakt deel uit van dichtersgroep De Dijkdichters.

Meer informatie is te vinden op www.marijkekienhuis.nl.