Max Verstappen en Pierre Gasly leven zich uit bij Flevonice (video)

Biddinghuizen - De winterstop van de Formule 1 kan lang en vervelend zijn, vooral voor twee jonge enthousiaste F1-coureurs. Daarom zorgde Red Bull voor een beetje afleiding voor Max Verstappen en Pierre Gasly door ze naar de schaatsbaan Flevonice in Biddinghuizen te brengen.

Hier stond het oude kartteam van Max al klaar met twee geprepareerde karts om het ijs op te gaan. De coureurs begonnen het seizoen in Red Bull-stijl en lieten een aantal indrukwekkende donuts en power slides zien.

'Het was heel erg leuk', zei Max naderhand. 'Het was mijn eerste keer ijskarten en ik vond het eigenlijk best snel gaan. Ik denk dat we op een bepaald moment in de zesde versnelling boven de 100 kwamen, dus dat is te gek. Ik heb natuurlijk wel eerder geschaatst maar zoiets als dit heb ik nog nooit gedaan; dit is iets heel anders. Als ik mijn driften zou beoordelen, zou ik mezelf een acht geven. Wij hebben veel gave samenwerkingen gehad maar dit is toch wel een van de beste. Ik heb veel gelachen vandaag met Pierre en vond dit een geweldige manier om samen het seizoen te starten'.

Pierre was even enthousiast en was iets zekerder van zijn vaardigheden. Hij beoordeelde zijn drifts namelijk met een 10. 'Er waren een aantal super toffe momenten met Max, bijvoorbeeld samen naast elkaar driften. Het is echt anders dan wat we normaal zouden doen op een circuit met een F1-auto. Ik vind het gaaf dat ik dit soort dingen mag ervaren'.

'Ik ben dol op wedstrijden en toen ik in het WK en het Europese kampioenschappen kartte, maakte de adrenaline en competitie het natuurlijk super spannend. En dit was echt leuk om te doen. En ik vond het geweldig om dit samen met Max te doen. Ik denk dat ik nu ook iets leuks voor hem moet organiseren voor als hij naar Frankrijk komt'.