De Meerpaal houdt Oscardag

Dronten - De Meerpaal in Dronten houdt vrijdag 22 februari, vooruitlopend op de uitreiking van de 91e Academy Awards, ofwel de Oscars 2019, in de nacht van zondag 24 op maandag 25 februari, een Oscardag.

Gouden beeldje

De Oscars zijn de meest prestigieuze filmprijzen ter wereld. Ieder jaar hopen acteurs en filmmakers door de vakjury geselecteerd te worden om kans te maken het fameuze gouden beeldje in ontvangst te nemen.

Tijdens de speciale Oscardag in De Meerpaal kunnen bezoekers genieten van een selectie met Oscargenomineerde films. Te zien zijn ‘Ralph Breaks The Internet’ (10.30 uur), ‘The Favourite’ (13.15 uur), ‘BlacKkKlansman’ (15.45 uur) , ‘Roma’ (18.30 uur) en ‘Vice’ (21.00 uur).

Nieuwste animatiefilm

‘Ralph Breaks The Internet’ (3D) is de nieuwste animatiefilm van Disney. Buitenbeentjes Ralph en Vanellope gaan 'letterlijk' het internet op en surfen van het ene spannende en komische avontuur naar het volgende. Is hun vriendschap wel bestand tegen de druk van deze dynamische digitale wereld? De film is genomineerd voor een Oscar in de categorie ‘Beste animatiefilm’.

‘The Favourite’ speelt zich af aan het Britse hof, begin achttiende eeuw. De labiele koningin Anne (Olivia Colman) zit op de troon en laat haar beleid bepalen door haar goede vriendin, Lady Sarah (Rachel Weisz). Als er een nieuwe dienares (Emma Stone) aan het hof arriveert, komt de relatie tussen Anne en Sarah onder druk te staan. De film is genomineerd voor tien Oscars in onder andere de categorieën ‘Beste film’ en ‘Beste actrice’.

Provocerende film

De baanbrekende regisseur Spike Lee is terug met de provocerende film ‘BlacKkKlansman’, gebaseerd op het leven van Ron Stallworth. Deze politieman uit Colorado Springs slaagde er als eerste Afro-Amerikaanse agent in om te infiltreren in de Ku Klux Klan. Doel was de plannen van deze geheime, extremistische organisatie om de macht over te nemen in de stad, te dwarsbomen.

[De tekst gaat verder na de foto]

 

‘Roma’ speelt zich af in de jaren zeventig in Mexico-Stad en schetst een portret van een gezin uit de middenklasse. Gedurende een jaar worden de hoogte- en dieptepunten die de familie meemaakt gevolgd. Centraal staat het dienstmeisje Cleo. De film heeft, net als ‘The Favourite’, maar tien Oscarnominaties in de wacht gesleept.

Waargebeurd verhaal

‘Vice’ vertelt het waargebeurde verhaal van Dick Cheney (Christian Bale), één van de belangrijkste vice-presidenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Te zien is hoe een bureaucratische insider uit Washington stilletjes de machtigste man ter wereld werd als vice-president van George W. Bush (Sam Rockwell). Hij gaf het land en de wereld opnieuw vorm op een manier die vandaag de dag nog steeds gevoeld wordt.

Reserveren

Kaarten reserveren kan aan de kassa op het Serviceplein (geopend op maandag tot en met woensdag van 9.00 tot 17.00 uur, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 20.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur), telefonisch via nummer 0321-388770 en via de website van De Meerpaal.