Damclub Lelystad kampioen na overtuigende zege

Lelystad - Door een overtuigende zege (13-7) tegen het provinciaal Gronings Tiental wist het team van Damclub Lelystad één ronde voor het einde van de competitie beslag te leggen op de kampioenstitel in de nationale competitie KNDB 2e klasse A.

De wedstrijd tegen het Gronings Tiental begon met een supersnelle overwinning van Ricardo Tong Sang, die slechts 28 zetten nodig had om zijn tegenstander Jack Westerdijk te verschalken.

Wijnand Groen en Boike Mathoera, de productiefste Lelystadse spelers op dit moment, bewezen hun waarde voor voor het team. Van de 10 tot nu gespeelde wedstrijden wonnen zij maar liefst 7 en lieten slechts 3 remises toe. Wijnand Groen won van Martin Stappershoef terwijl Boike Mathoera en zijn opponent Jacques Galiard remise overeen kwamen.

De enige verliespartij aan Lelystadse zijde was van Cyril Sluisdom die zichzelf vanuit een redelijke stand in een bijzonder moeilijke positie manoeuvreerde. Hij kon niet verhinderen dat zijn scherp spelende tegenstander Sietze Rozema er dankbaar gebruik van maakte.

De laatste ronde speelt Lelystad op 16 februari uit tegen BEGB Britsum in het plaatsje Britsum. Maar dat is een wedstrijd om des keizers baard, want het kampioenschap is toch al binnen. De nummer 2, Heerenveen met 10 gespeeld 16, kan het gat niet meer overbruggen Lelystad, dat 10 gespeeld heeft en 20 punten heeft vergaard.