Cloudy Daze presenteert eerste ep

Amsterdam – De band Cloudy Daze heeft vrijdagavond in het Amsterdamse Radion haar eerste ep ‘EP No. 1’ gepresenteerd. En hoewel de band ‘Amsterdam based’ is, komen drie van de leden oorspronkelijk uit Dronten. En dus was het vrijdag in Amsterdam ook een beetje een Drontens feestje.

Stijl

De stijl van Cloudy Daze laat zich moeilijk omschrijven. ‘Met invloeden die reiken van klassiek en jazz tot psychedelic rock, pop en country brengt de band je, zoals hun naam misschien al doet vermoeden, in een wolkige roes met hun ‘60's beat/pop,’ schrijft de band zelf. En daarmee is de stijl wellicht ook weer in twee woorden samen te vatten: Cloudy Daze.

‘We hebben vier songschrijvers in de band, die allemaal weer hun eigen invloeden hebben. En die veranderen ook van tijd tot tijd. In het algemeen is het zo dat één iemand de basis aanlevert voor een song en dat we dan met z’n allen gaan arrangeren. Vandaar dat er zoveel invloeden in terug te horen zijn,’ zegt Michiel Bakker (zang en gitaar).

In beweging

Samen met Cars Klappe (zang en gitaar) en Rens van der Sluis (bas) vormt hij de Drontense vertegenwoordiging in de band. Die wordt gecompleteerd door Thomas Scherder (zang en gitaar) en Jeroen Los (drums).

Michiel is buitengewoon tevreden met het resultaat, de zes nummers op ‘EP No. 1’. ‘Het is een goede weerspiegeling van waar we op dit moment zijn. Tegelijkertijd produceren we op dit moment liedjes aan de lopende band. Het is niet zo dat we nu een compleet andere sound hebben, maar daar zitten wel weer andere invloeden in. In dat opzicht is een ep ook een momentopname. We blijven in beweging, we blijven ons ontwikkelen.’

De wereld

Maar het is wel een momentopname waarvan de verwachtingen hooggespannen zijn. ‘We willen graag voet aan de grond krijgen in Nederland. Bekender worden door veel te spelen en overal onze muziek te laten horen. We willen elke kans pakken die we kunnen pakken. Van daaruit hopen we door te groeien naar festivals.’ Het uiteindelijke doel? Michiel lacht. ‘Tja, zelf headliner worden en de wereld veroveren.’

Cloudy Daze is te vinden op Facebook.