Reda wint PoëzieRevue in Lelystad met zijn gedicht 'Vogel'

Lelystad - 39 brugklassers van ISG Arcus in Lelystad brachten maandag hun zelfgeschreven gedichten op de planken van De Kubus. Reda kwam als eerste prijswinnaar van de PoëzieRevue uit de bus. Hij kreeg de prijs voor zijn gedicht ‘Vogel’.

Het winnende gedicht kun je hieronder lezen. Jesse kreeg de tweede prijs voor zijn gedicht ‘Wolven’. Arda ging er vandoor met de derde prijs. Hij  schreef het gedicht 'Natuur’.

Tussen hun voordrachten door waren er optredens van illusionist Celsius, dichter Mustafa Stitou en breakdancegroep Turn it Loose. De voordrachten van de jongeren werden muzikaal begeleid door gitarist Vlado Spisiak en slagwerker Frank Wardenier. De presentatie was in handen van rapper en beatboxer André Accord.

Jury aangenaam verrast over niveau gedichten

De jury die alle gedichten beoordeelde, was aangenaam verrast over het niveau van de gedichten. De jury bestond uit Mustafa Stitou, Myrle Tjoeng, onafhankelijk cultureel projectleider en Bjorn Scheggetman, docent Nederlands.

De PoëzieRevue is onderdeel van Poëzie van binnen naar buiten: een twee jaar durend programma voor vmbo-scholen ter ontwikkeling van een leerlijn poëzie. Dit project is (mede) mogelijk gemaakt met financiële steun van Fonds 21 en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Lees hieronder het winnende gedicht van Reda uit klas 1C van ISG Arcus:

VOGEL

Soms denk ik

Ik ben een vogel

maar als iemand nee zegt

valt er een veer af

na zoveel veren

voel ik me hopeloos

soms denk ik zelfs

dat ik een vogel ben

zonder vleugels