Flevosprong verwelkomt 200e leerling

Dronten - Openbare basisschool Flevosprong in Dronten heeft zijn 200e leerling verwelkomd. De vierjarige Lisa Rumpff maakte maandag een feestelijke start in groep 1.

Voor Lisa is het nog even wennen bij Juf Annemieke van groep 1/2a, maar haar moeder kent de school goed. ‘Dat ik vroeger zelf op de Flevosprong heb gezeten speelt wel mee in de schoolkeuze; het komt allemaal heel vertrouwd over’, licht Lydianne Rumpff-Blom toe. ‘Verder staat ons vooral het onderwijsprogramma, maar ook de goede orde en positieve sfeer op de school aan'.

Derde kleutergroep

Met Lisa is het leerlingaantal gegroeid naar 200 kinderen. Dat betekent dat er na de voorjaarsvakantie met een derde kleutergroep kan worden gestart. Het heeft er ook toe geleid dat er geen combinatiegroepen meer zijn. ‘Homogene groepen zijn met passend onderwijs erg prettig’, legt directeur Reneé Lelieveld uit.

Door de leerlingtoename is de Flevosprong genoodzaakt uit te breiden met lokalen en personeel. ‘Gelukkig hebben we nieuwe collega’s kunnen vinden. Dat is niet gemakkelijk in deze tijd, maar onze school staat onder leerkrachten goed aangeschreven.’

Continurooster

Dat ook meer ouders voor de basisschool in de wijk Manege/ Landmaten kiezen heeft volgens Lelieveld verschillende redenen. ‘We krijgen goede reacties op het continurooster dat we een jaar geleden hebben ingevoerd. Dit lesrooster trekt ook leerlingen uit andere wijken. Verder horen wij van ouders dat zij de 21st Century Skills een pluspunt vinden. Met deze vaardigheden richten wij ons op de toekomst van de kinderen; wat hebben zij straks nodig om in de maatschappij te kunnen functioneren? Dit alles vanuit het motto: ontmoet, ontdek, ontwikkel'.