Stationsplein
Door Kees Bakker

SV Lelystad verdient alle steun...

Lelystad - Dat de gemeente haar stinkende best doet een sportvereniging in last te helpen, lijkt me een duidelijke zaak. En als die sportvereniging SV Lelystad is, hoeven we ons dat al helemaal niet meer af te vragen. De voetbalclub neemt een belangrijke plaats in in de gemeenschap van Lelystad.

De vele honderden mensen die er sporten en gesport hebben of anderszins bij de club zijn betrokken, mogen rekenen op een gemeente die voor hen opkomt en voor hen knokt.

Dat betekent niet dat de gemeente dus maar alle rekeningen moet betalen als er financiële nood is. Niet dat SV Lelystad daar om vraagt, want de club straalt tot op heden vooral uit zelf haar boontjes te willen doppen en uit de financiële problemen te willen komen.

Tegelijkertijd klinkt er bij financiële nood altijd een klacht als ‘Maar wij kunnen er ook niks aan doen…’ en ook dat is nu niet anders. Het pleidooi deze week in de gemeenteraad dat de politiek de club eerder heeft gedwongen tot investeringen die men nu niet kan betalen, lijkt mij niet terecht. Het lijkt me dat SV Lelystad toen zelf daarin in is gestapt, de blik op de toekomst gericht, in de overtuiging dat het ledental zou blijven groeien. Als dat laatste dan niet het geval is, of je door een tekort aan vrijwilligers niet verder kunt groeien, moet je niet opeens gaan klagen over een te hoge huur. Net zo goed dat je er niet moet klagen als een schuldeisende partij, het Sportbedrijf in dit geval, een incassobureau inschakelt als rekeningen langdurig niet betaald worden en daar ook geen schot in lijkt te zitten. Eerst de hand in eigen boezem steken.

Het komt wel goed met SV Lelystad, ik kan me niets anders voorstellen. Maar men zal wel even met de billen bloot moeten.

Lees ook:

Gemeente wil openheid van zaken van SV Lelystad

Financiële problemen SVL baren ook de politiek zorgen