Jodymoon treedt op in Theater Posa

Lelystad - Jodymoon speelt zaterdag 9 februari om 20.15 uur in Theater Posa in Lelystad. Het optreden is onderdeel van de landelijke 'A Love Brand New' tour, met op het repertoire nieuwe songs van het gelijknamige nieuwe album.

‘A Love Brand New’ is de titel van het nieuwe studio album van singer-songwriter duo Jodymoon. Met de gelijknamige tour keren ze dit seizoen terug naar de Nederlandse podia.  Op ‘A Love Brand New’ trekken zangeres-pianiste Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets nieuwe registers open. De grenzen worden verlegd, hun warme mix van singer-songwriter, folk, pop, klassiek en roots  is opener, uitbundiger en extraverter geworden.

Niet uit de lucht komen vallen

De verandering is niet uit de lucht komen vallen. Ingrijpende gebeurtenissen in hun persoonlijk leven (sterfgevallen, een ander huis) dwongen hen de opnames voor een nieuwe plaat en de concerten een tijdje on hold te zetten. Het oponthoud was artistiek meer dan de moeite waard: de weerslag van hun verlies hebben Digna en Johan omgezet in schitterende nieuwe songs. Dat ze in hun nieuwe huis een eigen studio konden inrichten, heeft geleid tot een voelbaar nieuwe dynamiek. Ongestoord en zonder tijdsdruk kon Jodymoon voor ‘A Love Brand New’ nieuwe muzikale wegen verkennen.

Grote prijs van Nederland

Jodymoon won de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland (2008). De band tourde in Canada, Spanje, Engeland, Duitsland en Italië en speelde als voorprogramma van onder andere Joan Armatrading, Damien Jurado en Tom McRae.  Het duo vestigde definitief hun naam in de Nederlandse muziekscene met de unaniem lovend ontvangen ‘album-trilogie’ Who Are You Now (2010), The Life You Never Planned On (2012) en All Is Waiting (2015).

Op het album en op het podium worden Digna Janssen (zang, piano) en Johan Smeets (gitaar, dobro, percussie, zang) bijgestaan door Marie-José Didderen (cello) en Annelieke Marselje (viool).

Kijk voor meer informatie op de website van Theater Posa.