PvdA Lelystad houdt bijeenkomst over ziekenhuis

Lelystad - PvdA Lelystad houdt op woensdag 6 februari een openbare ledenvergadering over de stand van zaken en de toekomst van het ziekenhuis in Lelystad.

'Duizenden mensen gaven op 25 november gehoor aan de oproep om MC Zuiderzee te omarmen. Kou en regen werden getrotseerd om een krachtig signaal af te geven aan de buitenwacht. Tot op heden hebben de verantwoordelijke instanties, zoals minister Bruins, de curator en zorgverzekeraar Zilveren Kruis, nog steeds teleurstellend gereageerd en het resultaat mag bedroevend worden genoemd. Een miskenning van de stem van het volk? Een volledig geoutilleerd ziekenhuis - in onze provinciehoofdstad - is een 'must'!' stellen de sociaal-democraten. 'Wij moeten het er niet bij laten zitten'.

Ziekenhuis Lelystad… en hoe nu verder?

Tijdens de bijeenkomst, die woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur plaatsvindt in Atol Plaza aan de Schor 1-9, zijn ook niet-leden van harte welkom. Er is één agendapunt: Ziekenhuis Lelystad… en hoe nu verder?

Er wordt van gedachten gewisseld over:

  • Hoe zijn de ervaringen met de ziekenhuiszorg op dit moment en zijn er calamiteiten te melden?
  • Vooruitkijken naar wat er op korte en langere termijn aan zorg nodig is in Lelystad en de regio. Denk daarbij aan: spoedpoli, huisartspost, acute verloskundige hulp en beddenhuis.
  • De verzamelde informatie wordt gebruikt om bij de organisaties, die bevoegdheden en mogelijkheden hebben de medische zorg vorm en inhoud te geven, nogmaals aan de noodklok te luiden.

Sprekers: burgemeester Ina Adema, huisarts Cindy Netten en een verloskundige uit de regio.