Scheepswrak in Reve-Abbertbos wordt 'ingepakt'

Dronten - Een 18e-eeuws scheepswrak in het Reve-Abbertbos bij Dronten wordt 'ingepakt'. Dit is nodig om rotting van het hout te voorkomen en het wrak te bewaren voor toekomstig onderzoek.

In de provincie Flevoland zijn na de drooglegging honderden scheepswrakken gevonden. De meeste zijn opgegraven, maar toch liggen er nog veel 'begraven' in het landschap, herkenbaar aan de blauw-witte palen met een rood scheepje er op.

In de loop van de decennia zijn veel van deze wrakken ter plekke ‘ingepakt’. Met het verstrijken van de tijd is dat met steeds meer wrakken nodig. De provincie Flevoland kuilt er nu drie in, waaronder het wrak in het Reve-Abbertbos, vlak bij de plek waar de Hanzelijn de tunnel naar Zwolle induikt.

Wrak nog in goede staat

Gedeputeerde Michiel Rijsberman nam donderdag een kijkje: 'Dit schip uit het midden van de 18e eeuw was 30 meter lang en 7 meter breed. Uit onderzoek blijkt dat het wrak nog in goede staat is. Door het in de grond in te pakken in folie, wordt verdere rotting van het hout voorkomen en blijft het bewaard voor toekomstig onderzoek. Staatsbosbeheer zal straks de plek onderhouden. Er zijn nog zo’n 20-25 wrakken die het conserveren waard zijn'.