VVD positief over plannen De Deel

Emmeloord - De VVD Noordoostpolder is positief gestemd over de plannen die dinsdagavond werden gepresenteerd. Op de drukbezochte inloopavond waren sfeerbeelden en impressies te zien en reageerden inwoners positief. Komende week gaan de werkzaamheden echt van start.

Na een lange aanloop van het Open Plan Proces, inspraakrondes en besluitvorming van de gemeenteraad wordt de renovatie en herinrichting van De Deel nu eindelijk opgestart. Sinds jaar en dag spreekt de VVD zich uit voor een snelle start van die herinrichting. Het verouderde grijze plein maakt plaats voor groen, ruimte en frisse kleuren. Diverse elementen komen prachtig bij elkaar en geven invulling aan wat de inwoners van polder zich over hebben uitgesproken.

Grijze plein

Het is goed om te zien dat investeerders en ontwikkelaars met plannen, zoals het realiseren van woon- en kantoorruimten, invulling geven aan De Deel. Om de realisatie van deze gebouwen zoveel mogelijk gelijktijdig met de renovatie van De Deel uit te voeren ligt er een belangrijke taak bij de gemeente. De uitvoering van deze plannen moeten namelijk niet te veel worden geremd door allerlei procedures en welstandsnormen. ‘Geef voldoende vrijheid aan het ontwerp en de uitvoering’, zegt Bouke Wielenga.

De VVD is blij dat het college haast maakt met de uitvoering. Inwoners hebben zich op de inloopavond positief uitgesproken over deze uitvoeringsplannen. ‘De uitvoering van dit plan gaat onze polderbewoners echt aanspreken’, aldus Bouke Wielenga.