Gemeente Dronten staat garant voor Koningsdag en intocht Sint

Dronten - De gemeente Dronten staat financieel garant voor Koningsdag 2019 en de intocht van Sinterklaas in winkelcentrum Suydersee. Dit heeft het college van Dronten besloten naar aanleiding van de keuze van Stichting Does over het intrekken van gelden voor onder meer Koningsdag en de intocht van Sinterklaas.

Wethouder betreurt keuze Stichting Does

Wethouder Irene Korting: ‘Bij het vitaal houden van centra past dat traditionele evenementen de aantrekkingskracht van een centrum versterken. De keuze van Stichting Does om juist deze evenementen niet langer financieel te ondersteunen betreuren we'.

Al langer waren de teruglopende inkomsten van de reclamebelasting, en daarmee de gelden voor Stichting Does, bekend. Iedere maand vindt daarover bestuurlijk overleg plaats tussen gemeente en Does. Onderwerp van gesprek daarbij is onder meer de toekomst van Stichting Does en de invulling van belangenbehartiging onder alle ondernemers.

'In de kou'

'Het college betreurt dat Stichting Does op deze manier StaDronten, de organisator, en inwoners die genieten van deze evenementen in de kou laat staan. Voor dit moment wil de gemeente de organisatie ontzorgen. Het college heeft Stichting Does laten weten met hen over het toekomstperspectief in gesprek te gaan'.