Bouw zorgappartementen 'De Lely' in Lelycentre officieel gestart (foto's)

Lelystad - De bouw van 38 zorgappartementen in het pand naast De Uiterton in het Lelycentre is woensdag officieel gestart. De naam van het appartementencomplex wordt 'De Lely'.

De officiële starthandeling werd verricht door wethouder Janneke Sparreboom, Woonzorg Flevoland-bestuurder John Bos en Peter Schiphorst, directeur van maatschappelijk belegger Coresta.

Door het omtrekken van een deel van de buitenmuur werd op symbolisch wijze de start van de bouw vorm gegeven. ‘Dit betekent een zichtbare stap in realisering van het ruim een jaar geleden vastgestelde gebiedsplan Lelycentre,’ aldus wethouder Wonen Janneke Sparreboom. ‘Afgelopen decennia zijn functies vanuit het Lelycentre verhuisd naar het Stadshart. Daarbovenop heeft de crisis op de kantorenmarkt ook in het Lelycentre zijn impact gehad. Gevolg is dat circa 40.000 vierkante meter van de circa 80.000 vierkante meter kantooroppervlak al jaren structureel leegstaat. Om daarvoor een oplossing te vinden en te voorkomen dat het gebied verpaupert, hebben alle bij het Lelycentre gebeid betrokken partijen de handen ineen geslagen. Gezamenlijk is een visie en een gebiedsplan opgesteld. Vandaag zien we daarvan het begin van een eerste resultaat'.

[De tekst gaat verder na de fotoserie]

 

Toegenomen vraag naar zorggeschikte woningen

De laatste jaren is veel veranderd in de zorg, waardoor er een groot gat is ontstaan tussen zelfstandig wonen met zorg en wonen in een verpleeghuis. De vraag naar zorggeschikte woningen is daardoor enorm gegroeid. De 38 appartementen zijn vooral bestemd voor ouderen, al dan niet met een (beginnende) zorgvraag, en variëren in grootte en indeling.

Grotendeels sociale huur

De appartementen worden voor een groot deel sociale huur, zodat de woningen voor iedereen betaalbaar zijn. Ook de grotere appartementen, die wel in de vrije sector vallen, zullen goed betaalbaar blijven.

[De tekst gaat verder na de foto]

 

Prijsuitreiking nieuwe naam project

Na afloop van de officiële handeling was het tijd om de bedenkster van de nieuwe naam ‘De Lely’ in het zonnetje te zetten. Uit handen van Peter Schiphorst ontving Martine van Os een dinercheque.

‘We hebben ongeveer 30 inzendingen ontvangen, waardoor de keuze voor ons niet eenvoudig was. Uiteindelijk hebben we gekozen voor De Lely, omdat deze naam een duidelijke link naar het Lelycentre en ingenieur Cornelis Lely heeft. Daarnaast wilden wij een bloem verwerken in de naam. Lely is dan weliswaar gespeld met een 'y', maar je kunt lelie er wel uithalen’, aldus Peter Schiphorst.

Informatie over de appartementen is te vinden op de Facebookpagina Verzorgd Wonen naast ’t Lelycentre en op de website van Woonzorg Flevoland.