Jongeren uit Lelystad brengen hun gedicht voor het voetlicht

Lelystad - De Kubus in Lelystad biedt op maandagmiddag 4 februari een podium aan de PoëzieRevue. Jongeren het ISG Arcus gaan dan los met dans, muziek en gedichten

Brugklassers van deze school volgden de afgelopen weken poëzielessen en schreven allen een gedicht onder leiding van docenten van School der Poëzie. In de PoëzieRevue brengen dichters in de dop hun werk op de planken.

Wervelende literaire show

De PoëzieRevue is een wervelende literaire show waarin de jongeren met hun eigen gedicht de hoofdrol spelen. De gedichten worden afgewisseld met optredens van illusionist Celsius, dichter Mustafa Stitou en breakdance groep Turn it Loose. De voordrachten van de jongeren worden muzikaal begeleid door gitarist Vlado Spisiak en slagwerker Marnix Stassen. De presentatie is in handen van rapper en beatboxer André Accord.

Jury en prijzen

Een jury bestaande uit onder meer Mustafa Stitou en Myrle Tjoeng, onafhankelijk cultureel projectleider, beoordeelt alle gedichten en bepaalt wie er met de prijzen vandoor gaan.

De PoëzieRevue start maandag 4 februari om 14.00 uur. Publiek is welkom. De toegang is gratis, wél even reserveren via info@schoolderpoezie.nl.