Stichting opent meldpunt voor klachten over ziekenhuis

Lelystad - 'De informatie aan inwoners van Lelystad over het ziekenhuis is bedroevend slecht. Geruchtvorming, speculaties, woede en ongeloof strijden om voorrang'. Dat stelt de Stichting Actie Behoud Ziekenhuis Lelystad.

Die bevindingen worden gedeeld door het gemeentebestuur. Doordat inwoners onvoldoende weten waar ze terecht kunnen voor specialistische zorg, ontstaat er een negatief sentiment tegenover het St Jansdal ziekenhuis, dat vanaf maart verantwoordelijk is voor het ziekenhuis. De stichting heeft daarom een meldpunt geopend.

Incidenten melden

De stichting roept inwoners op incidenten die het direct gevolg zijn van het (niet) functioneren van het ziekenhuis bij hen te melden. De stichting zal, zodra een incident is gemeld, proberen snel actie te ondernemen en de betreffende instanties daarvan op de hoogte te stellen.

Betrokken inwoners

De Stichting Actie Behoud Ziekenhuis Lelystad is opgericht door betrokken inwoners die zich willen inzetten voor het behoud van een volwaardige ziekenvoorziening in Lelystad, ‘met onder meer vierentwintig-uurs spoedeisende hulp, acute verloskunde, een beddenhuis, laboratoria, operatiekamers en een röntgenafdeling en het verrichten van al wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.’

De stichting houdt nauw contact met de gemeente en de betrokken wethouder, stemt acties met haar af en houdt betrokken partijen als curatoren, Zilveren Kruis en Sint Jansdal van acties op de hoogte.

Lees ook: Gemeente steunt burgerinitiatief voor behoud volwaardig ziekenhuis in Lelystad