Uretek Benelux wint BKL Trofee; BKL Award voor Buytenplaets Suydersee (fotoreportage)

Lelystad - Het bedrijf Uretek Benelux heeft de BKL Trofee gewonnen. Dit werd zaterdagavond bekendgemaakt tijdens het jaarlijkse gala van Bedrijfskring Lelystad (BKL) in het Agora Theater. De BKL Award, een jaarlijkse ledenprijs, werd in de wacht gesleept door camping Buytenplaets Suydersee.

Stadscompliment voor Irene Medema

Het was het laatste gala van BKL-directeur Irene Medema. Zij maakte afgelopen november bekend na ruim zes jaar te stoppen als directeur van BKL. Voor de buitengewone inzet die zij de afgelopen jaren als directeur van de Bedrijfskring Lelystad voor Lelystad heeft getoond kreeg Medema uit handen van burgemeester Ina Adema het eerste Stadscompliment. Deze nieuwe gemeentelijke onderscheiding wordt toegekend aan personen en organisaties als blijk van waardering voor hun inzet voor de Lelystadse gemeenschap.

Sandra Kamp nieuwe BKL-directeur

Medema stopt per 1 februari. Zij wordt als BKL-directeur opgevolgd door Sandra Kamp, die zaterdagavond werd voorgesteld aan het publiek. Sandra is lid van de BKL en heeft haar eigen trainingsbureau StiP Trainingen.

‘It Takes 2’

Het BKL Gala was ook dit keer ruim van tevoren volledig uitverkocht. De circa 800 bezoekers genoten van een divers programma; te beginnen met een openingsdans van Wereldkampioen tango dansen Carlos y Mirella en een mooi zangoptreden van Marciano Metz en Anne van der Zee. Na inspirerende woorden van directeur Irene Medema, voorzitter Dirk Jan Verdoorn en burgemeester Ina Adema, die tijdens een interview in ging op de actualiteiten in de stad, werden de winnaars bekendgemaakt. Vervolgens barstte het ondernemersfeest los. Het Agora Theater was geheel in stijl van het thema ‘It Takes 2’ versierd. De mooie aankleding, entertainment van Empt, optreden van Boston Tea Party, dj-skills van Mick Rijsenbrij en natuurlijk de hoofdact Kimberly Maasdamme, zorgden samen voor een spetterend begin van het ondernemersjaar 2019.

De dresscode van de avond was, heel gepast, a touch of tango. Er waren dus heel wat zwierige jurken, grote bloemen voor in het haar en rood/zwarte kostuums uit de kast gehaald.