'Topambassadeur' Tony Merkelbach krijgt Stadhuispenning (filmpje)

Lelystad - Tony Merkelbach heeft vrijdagmiddag, bij zijn afscheid als directeur/bestuurder van City Marketing Lelystad, de Stadhuispenning van de gemeente Lelystad ontvangen. Burgemeester Ina Adema reikte de penning uit.

De Stadhuispenning is een blijk van waardering van de gemeente voor de inzet van een specifieke Lelystedeling.

'Een van onze topambassadeurs', zo noemde de burgemeester Tony Merkelbach in haar toespraak. 'Je kent zo ongeveer heel Lelystad en je helpt waar je helpen kunt in Lelystad. Je vertelt mensen over Lelystad en je leidt mensen rond in Lelystad. Dat doe je niet alleen omdat mensen dat van je verwachten, maar ook omdat je dat wilt en omdat je vindt dat dat zo hoort. En dat altijd met de zo kenmerkende glimlach op je gezicht. Een glimlach, waarbij je iedereen in jouw enthousiasme weet mee te nemen'.

Merkelbach stond ruim vijf jaar aan het roer van City Marketing Lelystad. Daarvoor bekleedde hij diverse functies in Lelystad en daarbuiten en was hij een aantal jaar voorzitter van Evenementen Coördinatie Lelystad en van het Lelystadse Oranjecomité. Daarnaast was en is hij nog steeds voorzitter van het 4&5 mei comité Lelystad en is hij sinds 2018 actief als voorzitter van het Zeekadettenkorps Lelystad.

Burgemeester Adema: 'Vanwege jouw enorme inzet en enthousiasme voor onze stad, de belangrijke bijdrage die je hebt geleverd aan het verder op koers brengen en op koers houden van City Marketing Lelystad, promotie van en positiviteit in onze stad, heeft het college besloten jou de Stadhuispenning toe te kennen'.