Studentenproject Jolplein krijgt vervolg

Lelystad - Het studentenproject 'Betekenisvolle ruimte Jol' krijgt een vervolg als het aan het college van burgemeester en wethouders van Lelystad ligt. Het college noemt het project, dat moet zorgen voor meer reuring op het Jolplein, 'waardevol'.

Ideeën van inwoners verzameld

Studenten van de hogeschool Arnhem / Nijmegen voerden in het voorjaar van 2018 een studieopdracht uit waarbij is nagegaan hoe het plein achter het winkelcentrum in de wijk Jol een brede functie kan krijgen voor de buurt. Zij hebben op het plein activiteiten georganiseerd voor de buurt om ideeën van inwoners te verzamelen die het plein een brede functie voor de buurt kunnen geven. Ook zijn ze nagegaan hoe een vorm van een wijkeconomie kan worden bevorderd waarbij inwoners diensten onderling uitwisselen.

Adviezen studenten in de praktijk brengen

De gemeente wil aan dit studieproject een vervolg geven waarbij de adviezen van de studenten in praktijk worden gebracht. 'Met bewoners zal bijvoorbeeld worden uitgewerkt wat nodig is om het plein beter te kunnen benutten door de buurt'.

De gemeente wil voor deze uitwerking een bijdrage vragen aan het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en daarnaast ook zelf maximaal 50.000 euro cofinancieren in aanpassingen die worden gedragen door de inwoners.