Politie treft verdachte snuiters rond vrachtwagen aan; één persoon aangehouden

Lelystad - Een vrachtwagenchauffeur die in de nacht van dinsdag op woensdag zijn trekker met oplegger aan de Bronsweg in Lelystad parkeerde om te gaan slapen, voelde nattigheid toen hij merkte dat diverse personen interesse hadden in zijn combinatie. Hij belde daarop de politie.

De gealarmeerde politie controleerde vier personen, die allemaal niet uit de buurt van Lelystad kwamen. Eén persoon werd aangehouden omdat hij inbrekerswerktuigen bij zich had. Tegen de andere personen was geen concrete verdenking van enig strafbaar feit.

Omdat de agenten het toch niet vertrouwden, werd de Landelijke Eenheid ingeschakeld om te bepalen waarom deze personen interesse hadden in de vrachtwagencombinatie. Ondanks uitvoerig onderzoek in en rondom de combinatie werd niet direct een mogelijke reden gevonden.

Daarop werd de Douane Nederland erbij gehaald. Zij zijn met een mobiele scanunit en twee speurhonden ter plaatse gekomen. De speurhonden sloegen aan op de aanwezigheid van verdovende middelen in de oplegger. Daarop is de hele combinatie door de mobiele scanunit bekeken. Er bleek geen drugs meer aanwezig te zijn in het voertuig.

In de politiesystemen wordt een uitgebreid rapport opgesteld zodat de informatie voor eventuele latere onderzoeken gebruikt kan worden.