Stationsplein
Door Kees Bakker

Beste wensen

Lelystad - Het was me een jaartje wel voor Lelystad. Bij sommige Lelystedelingen die hier al langer wonen heerst het idee ‘Alles mislukt in Lelystad’, en de afgelopen tijd kon dat idee volop worden gevoed. Overigens heerst dat idee meer bij mensen die de stad ooit de rug hebben toegekeerd en zich daarna niet meer laten hebben informeren. Maar dat terzijde.

Met het faillissement van het ziekenhuis als triest dieptepunt was 2018 in sommige opzichten geen topjaar. En de gifbeker lijkt nog niet leeg te zijn, want voor Lelystad Airport dreigt opnieuw uitstel.

Maar gelukkig gaat er veel meer wel goed in deze stad. Ik ga geen opsomming houden, want dan worden er mensen en instellingen boos dat zij niet genoemd worden. Laat ik het er dus bij houden dat ik in 1994 in deze stad ben komen wonen en dat de stad sindsdien ongelooflijk is verbeterd. Ik woon hier met nog meer plezier dan in 1994, en toen voelde ik me ook al de koning te rijk met een eigen flatje en een vaste baan.

Maar het gaat allemaal niet vanzelf in Lelystad. Je moet er wel voor knokken. Maar ik ben een optimist: uiteindelijk wordt het beter, en de overwinning is zo veel zoeter. Op naar een fantastisch 2019!