Burgemeester Steenwijkerland: 'We volgen Lelystad Airport op de voet'

Steenwijk - De gemeente Steenwijkerland houdt ook in 2019 de vinger aan de pols in de kwestie uitbreiding Lelystad Airport. Dat beloofde burgemeester Rob Bats in zijn nieuwjaarstoespraak.

‘Net als afgelopen jaren lijkt 2019 ook weer het jaar van Lelystad Airport te blijven. Althans het jaar om weer te proberen duidelijkheid te krijgen over de luchthaven met uiteraard onze belangen voorop’, benadrukt burgemeester Bats.

Aangepast luchthavenbesluit

Op 11 januari publiceert de minister het aangepaste luchthavenbesluit voor Lelystad Airport. Bats: ‘Vertrouwen in de politiek wint niet bij turbulente uitspraken over een eigenstandig en zelfstandig Lelystad Airport, nog los van de discussies over vlieghoogtes’.

Stelling betrekken

‘Net als afgelopen jaar volgen we ook in 2019 dit dossier op de voet en betrekken we stelling op wat wij in het belang van onze gemeente vinden. Vliegbewegingen en vlieghoogtes zijn van directe invloed op onze kernwaarden natuur, rust en ruimte. U kunt op ons rekenen! Hierover hebben we geen verschil van inzicht’, zo verzekerde Bats.