Nieuwe campus in Lelystad heet Porteum (video)

Lelystad - De nieuw te bouwen onderwijscampus in Lelystad gaat Porteum heten. De naam werd dinsdag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op feestelijke wijze gepresenteerd aan alle medewerkers van de SVOL.

SVOL-woordvoerder Rhody Matthijs licht toe: ‘De campus is uniek voor Nederland en heel belangrijk voor Lelystad. Daar hoort een unieke naam bij. We hebben voor de campus een naam bedacht die past bij wat we gaan doen. Hieraan ging een uitgebreid traject vooraf waarin ouders, leerlingen en medewerkers hebben meegedacht door middel van een workshop onder leiding van de meest bekende namenbedenker van Nederland, Floris Hülsmann’.

De naam Porteum is een afgeleide van port, de campus als haven. ‘Een analogie die prachtig past bij de geschiedenis, bij de school met diverse gebouwen waarbij de leerlingen kunnen ‘aanmeren’ en ook bij de gedachte van een ‘veilige haven’, een plek waar leerlingen zich thuis voelen’, aldus Hülsmann. Reclamebureau CreatieveVrienden wist deze gedachte te vertalen naar een prachtig beeldmerk.

[De tekst gaat verder na de foto]

 

‘We hebben de campus kleinschalig georganiseerd’, vervolgt Matthijs. ‘Zeven gebouwen die elk als thuisbasis dienen voor een kleinere groep leerlingen. Elk gebouw krijgt daarom ook een eigen naam, passend bij onze rijkescheepvaartgeschiedenis en dus ook bij de naam Porteum’.

Het cultuurgebouw krijgt de naam Porteum Brug. De namen van de andere gebouwen zijn Porteum Kompas, Peil, Echo, Boeg, Ruim en Steven. ‘Met deze namen zijn de gebouwen onderdeel van het geheel maar ook een eigen, herkenbare plek voor onze leerlingen en medewerkers’.

Kijk hier voor meer achtergrondinformatie over de namen van de gebouwen.

Met deze video werd de naam van de nieuwe onderwijscampus onthuld: