Lelystadse ondernemers maken zich klaar voor BKL Gala 2019

Lelystad - GSF Glasgroep, Koopjedeal en Uretek strijden komende zaterdag tijdens het jaarlijkse gala van Bedrijfskring Lelystad (BKL) om de felbegeerde BKL Trofee. Buytenplaets-Suydersee, Lelymare Horses en Ukje maken kans op de BKL Award.

Tijdens het BKL Gala maakt de jury bekend welk bedrijf er met de BKL Trofee naar huis gaat. 'We hebben onze BKL-leden gevraagd input te geven over de drie genomineerde bedrijven. De jury baseert haar keuze op deze input én op de bedrijfsbezoeken die zijn afgenomen', vertelt directeur Irene Medema. Alle BKL leden hadden tot afgelopen vrijdag de tijd om hun input door te geven.

De BKL Award is een ledenprijs; wie er uiteindelijk tot winnaar wordt bekroond, bepalen de BKL-leden op de avond van het gala. Buytenplaets-Suydersee, Lelymare Horses en Ukje worden tijdens het BKL Gala uitgebreid aan de zaal voorgesteld. Alle aanwezigen kunnen vervolgens tijdens het gala hun stem uitbrengen.

‘It Takes 2’

Het thema van de avond is “It Takes 2”. Irene: ‘Dit thema zegt alles over relatie, zakendoen en het hebben van succes. De Engelse uitspraak “it takes two to tango” gebruiken we als metafoor voor het succesvol zakendoen. Je kunt je verrijken met een partner, laten ondersteunen door een partner en je hebt een tweede partij nodig om (succesvol) zaken mee te kunnen doen. “It Takes 2” komt daardoor volledig tot zijn recht in alle uitingen voor, tijdens en vooral ná het BKL Gala. Want zakelijke opvolging na een netwerkevent is het mooiste doel.’

De dresscode deze avond is, heel gepast, a touch of tango. ‘Dus haal die zwierige jurken, grote bloemen voor in het haar en rood/zwarte kostuums maar tevoorschijn.’

Afscheid Irene Medema

Afgelopen november werd bekend gemaakt dat Irene Medema na ruim zes jaar stopt als directeur van Bedrijfskring Lelystad (BKL). Tijdens het BKL Gala neemt zij officieel afscheid en wordt de nieuwe directeur voorgesteld. 'Ik zou deze functie nog jaren kunnen blijven uitoefenen, toch vind ik het tijd om het stokje door te geven aan iemand anders die vanaf dit punt Bedrijfskring Lelystad weer verder brengt', aldus Irene.