Tien jeugdschaatsers Leisure World Skating Club in landelijke NK-selectie

Dronten - Tien schaatsers uit de jeugd van Leisure World Skating Club in Dronten hebben afgelopen weekend een plek veroverd in de landelijke NK-selectie.

De voorselectie voor het Nederlands Kampioenschap NoordOost vond zaterdag en zondag plaats in Dronten en Deventer/Enschede. In Dronten deden 32 Junioren C Dames en 32 Junioren C Heren mee. De B Junioren reden in Enschede en Deventer.

De beste vijf plaatsten zich rechtstreeks voor het NK dat van 1 tot en met 3 februari in Groningen plaatsvindt. De nummers 6 tot en met 20 zijn gekwalificeerd voor de landelijke selectiewedstrijd NK. De B Junioren rijden deze wedstrijd op 19 en 20 januari in Dronten. De C Junioren rijden op 19 januari in Enschede. 

C Junioren Tess Postma plaatste zich rechtstreeks voor het NK in Groningen. De overige C Junioren, Britt van de Put, Lièn van Dasselaar, Tosca Mulder, Sofie Bouw, Erben Rens en Jorn de Vries, rijden op 19 januari in Enschede. B Junioren Maarten Roorda, Juliana Ebbens en Nika van Dasselaar rijden op 19 en 20 januari in Dronten. 

Op 19 januari wordt in Groningen het Nederlands Pupillen Toernooi (NPT) gehouden. Op dit toernooi worden de beste pupillen van Nederland uitgenodigd. Naar verwachting zijn er 
zeven pupillen van Leisure World Skating Club uitgenodigd.