Top 2000-quiz in Corneel is een perfect begin van het nieuwe jaar

Lelystad - Het is het perfecte begin van het nieuwe jaar, de Top 2000-quiz van Poppodium Corneel op de eerste vrijdag in het nieuwe jaar. Met een zinderende ontknoping en een nieuwe winnaar.

De Top 2000 is aan een gestage opmars bezig. Het evenement op Radio 2, dat die zender jaarlijks een hoogtepunt bezorgd, wint aan populariteit bij jong en oud. De Top 2000-quizzen die er her en der in den lande plaatsvinden, dragen daar zeker aan bij.

Het levert Corneel gelijk één van de gezelligste avonden van het jaar op. De 28 teams die vrijdagavond streden in hun popkennis in de tweede editie van het evenement in Lelystad, deden dat vooral voor de lol. Onder het genot van lekker drinken en desgewenst warme snacks wierp de zaal zich op de door Maarten van Hooft samengestelde en wederom wervelend gepresenteerde quiz. Met een enkel foutje, het blijft mensenwerk, maar Van Hooft haastte zich vervolgens die te herstellen.

Spel

De gezelligheid en gemoedelijkheid van het evenement benadert die van de Top 2000 à GoGo, de jaarlijkse serie televisieprogramma’s van Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis. Maar deze gezelligheid hoef je niet van televisie af te zien, maar kun je live meemaken.

Voor degene die geen kaartje hadden kunnen bemachtigen om aan de quiz mee te doen, er was plek voor 28 teams van maximaal vier personen en het evenement was stijf uitverkocht, restte er een plaats elders in de zaal en een formulier om alsnog mee te doen, ‘voor spek en bonen’. En tussen alle geluids- en clipfragmenten door was het geknars van de hersenen soms voelbaar, het zweet daadwerkelijk ruikbaar en het geroezemoes met ‘Oh ja!’ en ‘Shit!’ als de presentator de juiste antwoorden gaf, goed hoorbaar.

Knikkers

En al gaat het dan om het spel en niet om de knikkers, als de presentator de Top 28  voorleest en de naam van je eigen team niet klinkt en dus de top 10, 5 of 3 binnendringt, wil je toch wel graag winnen.

Het team InterSmitty wist beslag te leggen op de derde plaats, na vorig jaar tweede te zijn geworden. Lokale favoriet voor de titel en winnaar van de eerste editie vorig jaar, de Top-Pers (met ondergetekende in de gelederen), zag de wisselbokaal echter aan hun neus voorbijgaan: nieuwkomer Erik en de Jongmans bleef hen drie punten voor en ging met de beker naar huis. Het zal volgend jaar waarschijnlijk weer een memorabele avond en een zinderende strijd opleveren, iets om naar uit te kijken. The Game is On!