Drie muziekverenigingen luiden nieuwjaar in

Dronten - Het nieuwe jaar wordt in Dronten traditioneel ingeluid met een nieuwjaarsconcert van de drie muziekverenigingen in de gemeente. Op zaterdag 12 januari gaat het weer gebeuren in de grote zaal van theater De Meerpaal.

Het Drontense harmonieorkest Eendracht, fanfare Maris Sonores uit Biddinghuizen en brassband Amor Musea laten voor de pauze ieder voor zich een programma horen. Geen zwaar muzikaal programma, maar heel ontspannen met herkenbare klanken die iedereen wel kent.

'Sea of Hope'

Een bijzonder stuk wordt door Eendracht gespeeld, ‘Sea of Hope’. Afgelopen jaar bestond de harmonie 55 jaar. Er werd door de bekende componist Jacob de Haan een speciaal werk geschreven speciaal voor de Drontense vereniging. Het werk vertolkt het ontstaan van de polder, het nieuwe leven, en de ontstane liefde tussen mensen.

'Mega' orkest

Na de pauze wordt het programma voortgezet door het ‘mega’ orkest. Alle drie de verenigingen worden samengevoegd naar één groot orkest. Dit jaar is de eer aan dirigent Jan Maat (Harmonie Eendracht) om het gezamenlijk deel te dirigeren. Met onder andere bekende hits als ‘The Sound of Silence’ en een musicalmedley van ‘The Lion King’.

Tijdens de pauze worden de concertbezoekers getrakteerd op een pauzeconsumptie. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de theaterkassa van De Meerpaal of online via hun website. Vanaf 20.00 uur gaat de zaal open en het concert start om 20.15 uur.