Film 'The Old Man and the Gun' draait in Agora Theater (met trailer)

Lelystad - Filmtheater Lelystad vertoont dinsdag 15 januari om 19.45 uur de Amerikaanse dramatische film 'The Old Man and the Gun' in het Agora Theater.

Waargebeurd verhaal

De film is gebaseerd op een gelijknamig krantenartikel van David Grann uit 2003. Het is een waargebeurd verhaal over het leven van de misdadiger Forrest Tucker ( 1920-2004). Tucker zat vanaf zijn vijftiende bijna zijn hele leven in de gevangenis. Hij wist achttien keer met succes te ontsnappen, twaalf keer mislukte een poging. Op zeventigjarige leeftijd ontsnapte hij weer en pleegde toen nog één overval.

Laatste rol Robert Redford

De in Ohio opgenomen film werd geschreven en geregisseerd door David Lowery. Robert Redford speelt de charmante bankovervaller Tucker, zijn laatste rol. Andere rollen zijn weggelegd voor Casy Affleck, Danny Glover en Sissy Spacek.

Luchtige en charmante film

Lowery maakt er een leuke, luchtige en charmante film van waarbij het accent wordt gelegd op het schitterend acteerwerk van de hoofdpersonen. Hij schetst een mooi jaren tachtig-sfeertje, met veel close ups en een mooie aankleding. En een boodschap kon niet uitblijven: een mens moet vreugde blijven zoeken in zijn leven ook al is hij zo grijs als een duif en zo doof als een kwartel.

Reserveren

Er kunnen kaarten gereserveerd worden via www.agora-lelystad.nl of aan de kassa van het Agora Theater.