Flevo Musketiers U12 doet het goed in landelijke competitie

Lelystad - Na een wat onwennig begin doet het team U12 van basketbalvereniging Flevo Musketiers aardig mee in de de hoogste landelijke divisie.

Drie keer winst

Het team met 10- en 11-jarige jongens verloor de eerste zes wedstrijden en kampte met blessures, maar van de laatste vijf wedstrijden werden er drie in winst omgezet. Het team staat nu vijfde, net boven teams uit Amstelveen, Gouda en Wychen.

Flevo Musketiers hoopt de tweede competitiehelft, die zaterdag 12 januari begint met een uitwedstrijd in Weert, sterker af te sluiten dan de eerste. Dat is een belangrijk bewijs dat de jeugdopleiding het beter doet dan de andere clubs in de competitie.

Gevestigde eredivisieploegen

Uiteindelijk hoopt de club dat er één of enkele spelers afgeleverd kunnen worden bij de gevestigde eredivisieploegen in de hogere leeftijden. Daar kunnen ze meer dan tien uur per week trainen in combinatie met de middelbare schoolopleiding. Dat kan in Lelystad niet worden geboden, zodat een speler genoodzaakt is om buiten Flevoland zijn ambities na te streven.

Brede basis

Ook wil men de brede basis overhouden om ook de eigen spelers een uitdagend niveau te kunnen bieden. Daarom is opleiden in de breedte van de club belangrijk. Het is ieder jaar weer een uitdaging om genoeg enthousiaste trainers te vinden om alle teams te kunnen helpen beter te worden in het spelletje.