Opnieuw op zoek naar marktpartij voor horecapaviljoen op de Deel

Emmeloord - Nadat eerdere initiatiefnemers zich hebben teruggetrokken, gaat de gemeente Noordoostpolder opnieuw op zoek gaat naar een marktpartij voor de ontwikkeling van een horecapaviljoen voor De Deel in Emmeloord. Hoe en onder welke voorwaarden, dat moet het college van B&W nog verder bespreken.

Prijsvraag

De gemeente schreef eerder een prijsvraag uit voor de realisatie van een horecapaviljoen op de Deel. De gemeente zocht daarmee ondernemers die het paviljoen wilden ontwerpen, bouwen en de horeca exploiteren. Er waren twee inschrijvingen. De eerste inschrijver, de combinatie Bouwbedrijf Doorn/ Korfker Architecten/ Johan Visser/ Harry Goos liet in september weten de opdracht terug te geven. Daarna zijn er gesprekken geweest met de tweede inschrijver: Da Enzo uit Emmeloord. Helaas kon ook dit plan, vanwege voortgaande ontwikkelingen niet binnen de vooraf gestelde voorwaarden worden gerealiseerd. 

Wethouder Wiemer Haagsma betreurt de ontstane situatie: 'Het was mooi geweest als we met de tweede inschrijver alsnog de plannen hadden kunnen realiseren. Wij hebben er samen veel energie in gestoken om dat mogelijk te maken. Maar ook nu zijn wij gebonden aan juridische spelregels en voorwaarden waarbinnen de plannen gerealiseerd moeten worden'.

Reconstructie Deel start in maart 2019

In maart 2019 start de reconstructie van De Deel. Een markante horecavoorziening past daar goed bij. De gemeente gaat nu nadenken over een vervolgprocedure. Partijen die geinteresseerd zijn, kunnen contact opnemen met de gemeente.