Zon en Zegen geeft kerstconcert in De Voorhof

Biddinghuizen - Christelijk gemengd koor Zon en Zegen uit Biddinghuizen zingt zondagavond 23 december het oratorium ‘Een Nieuw Begin’ in kerk- en zalencentrum De Voorhof in Biddinghuizen.

Het koor, onder leiding van dirigent Jaap Kramer, wordt begeleid door L’Orchestra Particolare (viool, fluit en twee keer trompet), Harry Hamer (orgel), Jacob Schenk (vleugel) en Anne Doedens (spreekstem).

‘Een Nieuw Begin’

‘Een Nieuw Begin’ is gecomponeerd door Johan Bredewout, de teksten (onder anderen gebaseerd op de Bijbelboeken Jesaja en Lucas) zijn van de hand van Hans de Ruiter. De meeste muziek is oorspronkelijk, maar er zijn ook twee bestaande koraalmelodieën in verwerkt, te weten ‘Hoe zal ik u ontvangen’ en ‘Joy to the world’. De melodie van ‘Joy to the world’ loopt als een rode draad door het gehele werk.

Samenzang

Traditiegetrouw is er ook samenzang van vertrouwde en bekende kerstliederen. Entreekaarten zijn te verkrijgen bij Boekenhuys Van de Walle (Baan 22, Biddinghuizen), telefonisch via 0321-331714 / 331678 of via e-mail: info@zonenzegen.nl. Kinderen tot en met elf jaar hebben gratis toegang.

De entree van De Voorhof is deze avond alleen bereikbaar via de ingang aan het parkeerterrein. Op deze manier heeft iedereen de ruimte om gebruik te kunnen maken van de garderobes en is er éénrichtingsverkeer, zodat de doorloop makkelijker is.

Aanvang 19.30 uur, de kerkzaal gaat om 19.00 uur open.