OPA doet met Wout Jansen mee aan statenverkiezingen in Flevoland

Lelystad - Ouderen Politiek Actief (OPA) doet op 20 maart 2019 mee aan de provinciale statenverkiezingen in Flevoland. De ervaren politicus Wout Jansen uit Lelystad is gevraagd om zich namens OPA als lijsttrekker kandidaat te stellen.

Wout Jansen is eerder raadslid/fractievoorzitter en wethouder geweest in Zeewolde en Lelystad en zit sinds 2015 namens 50PLUS in de provinciale staten van Flevoland. Vanwege allerlei bestuurlijke perikelen binnen 50PLUS heeft Jansen besloten om namens OPA politiek actief te blijven in Flevoland. Hij wil zich in de provinciale staten op de politieke inhoud kunnen richten 'en niet steeds gehinderd worden door bestuurlijk gekrakeel en onderlinge conflicten'.

Er heeft zich al een aantal Flevolanders gemeld dat zich graag wil inspannen voor OPA in Flevoland. Naar verwachting is voor begin februari een kandidatenlijst samengesteld.

OPA is een Nederlandse politieke beweging met als doel de ouderen in Nederland te bewegen zich in politiek opzicht actief en vooraanstaand te manifesteren. In 2015 behaalde OPA net geen zetel in de provinciale staten van Flevoland, maar de partij rekent in 2019 op twee tot drie zetels.

Kijk voor meer informatie op de website www.opa-flevoland.nl (in voorbereiding).