Aansluiting IJsselmeerdijk richting de Houtribweg afgesloten

Lelystad - De aansluiting van de IJsselmeerdijk richting de Houtribweg in Lelystad is tot en met vrijdag afgesloten. Verkeer voor Flevokust en de Maxima Centrale moet omrijden.

Omleiding

De IJsselmeerdijk wordt afgesloten tussen de aansluiting op de Houtribweg en Flevokust Haven. Verkeer voor Flevokust en de Maxima Centrale kan omrijden via de Bijlweg en Klokbekerweg. De omleidingsroute staat aangegeven met borden. Het fietspad langs de IJsselmeerdijk blijft geopend.

Werkzaamheden

De opening van Flevokust Haven zorgt voor extra (vracht)verkeer op de IJsselmeerdijk. Dit verkeer kan moeilijk de Houtribweg opdraaien en oversteken. Dit zorgt voor onveilige situaties. Om de kruising veiliger te maken voor al het verkeer is daarom besloten om verkeerslichten te plaatsen.

De eerste werkzaamheden vinden deze maand plaats, met de aanleg van een extra rijstrook op de Houtribweg en IJsselmeerdijk ter hoogte van de kruising. Door de aanleg van een rechtsafvak op de Houtribweg en een apart linksaf- en rechtsafvak op de IJsselmeerdijk is het mogelijk het verkeer op de Houtribweg zoveel mogelijk doorgang te laten vinden. De verkeerslichten voor verkeer van en naar de IJsselmeerdijk werken op aanbod en ook dat bevordert de doorstroming van het doorgaande verkeer. 

De daadwerkelijke plaatsing van de verkeerslichten vindt plaats in februari. De exacte planning hiervoor is nog niet bekend. Tot die tijd blijven de rechtsafvakken uit veiligheidsoverwegingen buiten gebruik.