Apollo Ensemble opent 2019 met Bach en Telemann

Lelystad - Het Apollo Ensemble opent het nieuwe jaar muzikaal. Dinsdag 1 januari om 16.00 uur geeft het gezelschap in kerkcentrum Het Anker aan het Karveel 33-01 in Lelystad een concert met muziek van Bach en Telemann.

Nieuwjaarsreceptie

Na afloop van het concert, dat ongeveer een uur duurt, zijn publiek en musici uitgenodigd voor een Nieuwjaarsreceptie.

In het teken van kerst

Op het programma - dat nog helemaal in teken van kerst staat - staan twee Bach-cantates (BWV 61 en 62) over het - misschien wel oudste - kerstlied, ‘Nun komm’ der Heiden Heiland’. Het is dezelfde tekst maar twee totaal verschillende cantates. Ze worden gezongen door een solistenkwartet bestaande uit Elvire Beekhuizen, Franske van der Wiel, Pablo Gregorian en Donald Bentvelsen.

Feestelijk instrumentaal werk

Daarnaast brengt het ensemble een feestelijk instrumentaal werk ten gehore: Telemanns ‘Ouverture’ en ‘Conclusio in Bes’ uit Tafelmusik. Het Apollo Ensemble speelt zonder dirigent onder leiding van artistiek leider en concertmeester David Rabinovich.

Kaartjes zijn in de voorverkoop goedkoper dan aan de zaal. Voor meer informatie kunnen belangstellenden een kijkje nemen op de site van het Apollo Ensemble en op de site van Klassieke Muziek.