ChristenUnie Flevoland presenteert kandidatenlijst

Lelystad - ChristenUnie Flevoland heeft maandagavond de kandidatenlijst vastgesteld voor de Statenverkiezingen in maart 2019. De partij kiest voor een mix van ervaren politici en nieuw talent.

Op nummer twee staat het huidig provinciale statenlid Tamara Strating uit Zeewolde en op nummer drie de bestuursvoorzitter van de ChristenUnie Urk, Lubbert Schenk. Als aanstormend talent gelden de 30-jarige bedrijfskundige Bryant Heng uit Almere en de 18-jarige Perspectief-ambassadeur Justin den Harder uit Dronten. De ervaren politica Henriette van Keulen uit de Noordoostpolder staat op nummer zes van de lijst.  

Andere bekende namen zijn voormalig ChristenUnie partijbureaudirecteur, Peter van der Bijl, en het voormalig Lelystadse gemeenteraadslid, Chris van Veluwen. De ChristenUnie heeft op dit moment in alle gemeenten van Flevoland een wethouder in het college. Zij staan op de kieslijst als lijstduwers.

De huidige gedeputeerde Harold Hofstra uit Lelystad werd in september al door het partijbestuur benoemd tot lijsttrekker. Hofstra is trots op de nieuwe kieslijst: 'De ChristenUnie wil een betrouwbare partij zijn die zijn beloften nakomt. Met dit team van capabele en betrokken Christenen geloof ik dat we de komende vier jaar opnieuw die rol op ons kunnen nemen'.