Flevo Golf Resort dreigt golfbaan kwijt te raken

Lelystad - Het Flevo Golf Resort dreigt haar golfbaan kwijt te raken. De ontwikkelaar van het gebied, Unigolf, lijdt teveel verlies op de golfbaan. Bewoners zijn woest.

In een brief roept Flevo Golf Resort-bewoner Ton Weijers zijn buurtgenoten op een petitie te ondertekenen en morgen massaal naar de raadsvergadering te komen om de petitie aan te bieden en de gemeenteraad te overtuigen dat dit niet zo kan.

Toezegging

Unigolf zou de golfbanen namelijk willen volbouwen met woningen. De gemeente heeft al laten weten daar niet aan mee te willen werken. Officieel moet de bestemming van de grond dan worden veranderd van ‘recreatief’ naar ‘bewoning’, en daar gaat de gemeente over.

Maar Weijers is er niet gerust op. Volgens hem heeft de gemeente in het verleden al vaker afspraken met Unigolf eenzijdig aangepast. ‘Hoe lang is deze uitspraak geldig, gezien alle wijzigingen van eerdere toezeggingen van de gemeente Lelystad en Unigolf?’, vraagt hij zich af.

Verlies

Unigolf is eigenaar van de bouwgrond en van de golfbaan. Het speelrecht en de gebruikersovereenkomst met de Golfvereniging Flevoland die de baan mag bespelen, is per 30 december 2019 opgezegd. Unigolf lijdt volgens Weijers jaarlijks een exploitatietekort van 400.000 euro op de golfbaan en wil dit niet langer dragen. Unigolf zelf wil niet op de details ingaan, maar zegt tegen Omroep Flevoland wel dat de golfbaan ernstig in haar voortbestaan wordt bedreigd. De golfbaan staat al meerdere jaren te koop.

Flinke bedragen

Volgens Weijers zou Unigolf de gemeente 5 miljoen euro willen betalen om woningen op de golfbaan te kunnen bouwen. Dat zou ze volgens hem 30 miljoen euro opleveren