Schaatscursus Flevonice is in trek

Biddinghuizen - Flevonice in Biddinghuizen krijgt dit jaaer veel aanmeldingen voor de schaatscursussen op de buitenijsbaan. Vooral de vakantiecursussen voor families zijn erg in trek.

De volwassenen schaven hun techniek bij en de kinderen zetten hun eerste schaatsstapjes op het ijs. Ieder op zijn eigen niveau.

‘Schaatsen bij Flevonice komt het dichtst bij schaatsen op natuurijs’, aldus een enthousiaste deelnemer’. ‘En dat gevoel wil je toch meegeven aan je kinderen en kleinkinderen’.

Lopen, fietsen, zwemmen en schaatsen

Schaatsen is in Nederland Cultureel Erfgoed. Eigenlijk net zo vanzelfsprekend als lopen, fietsen en zwemmen. Kristel Pinkster van Flevonice is van mening dat ieder kind in Nederland de schaatsen een keer onder gehad moet hebben. Flevonice organiseert dit jaar dan ook meer voor de jeugd. Het gaat bij deze cursussen en evenementen vooral om het sportieve, gezellige en sociale met elkaar te combineren. Sports&fun.

Samenwerking met STG Dronten

Schaatsvereniging STG Dronten en Flevonice werken veel samen. Beiden streven hetzelfde doel na, namelijk dat zoveel mogelijk mensen het plezier van het schaatsen in buitenlucht (her)ontdekken. De leden van STG Dronten zullen ook komend seizoen schaatslessen voor jong en oud gaan geven op zaterdagochtend. En als nieuwe activiteit gaan zij de ‘treintjes rijden avonden’ op donderdagavond verzorgen voor de gevorderde schaatser die wil oefenen voor komende toertochten.

De IJsbaan Flevonice is nog geopend tot en met 3 maart.

Meer informatie op: www.flevonice.nl