'Vooruit met de Geitenbok' moet verspilling bokkenvlees tegengaan

Lelystad - Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland is het initiatief 'Vooruit met de Geitenbok' gestart. Dit initiatief in samenwerking met partners Nice to Meat, Meat and More, Aeres Hogeschool en diverse Flevolandse geitenboeren is bedoeld om verspilling van bokkenvlees tegen te gaan.

Geitenmelk en geitenkaas worden steeds vaker geconsumeerd, maar om dat te maken moeten geiten melk geven. Dat kan pas als ze lammetjes krijgen, maar de helft van die lammetjes zijn bokken. Deze bokken zijn een bijproduct van de geitenmelksector en hebben geen waarde. Om deze bokken hun waarde terug te geven is de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland nu een campagne gestart om de consumptie van deze bokjes te bevorderen. Hierdoor krijgen de bokken een langer leven en gezond kwaliteitsvoer. Daarnaast worden zij niet verspild, maar er word gebruik gemaakt van het vlees, net als bij lammeren en kalveren.

Naar aanleiding hiervan zijn drie studenten van Hogeschool Windesheim Flevoland met een winactie gestart. Deelnemers aan de winactie moeten een recept bedenken dat zij zouden willen bereiden met bokkenvlees. Dit recept moeten ze opsturen naar: vooruitmetdegeitenbok@gmail.com. Deelnemers maken kans op een diner voor twee personen in het gerenommeerd restaurant Blauw ter waarde van 150 euro. De winnaar wordt 9 januari 2019 bekend gemaakt.