Roeiers Pontos komen in actie voor KiKaRow

Lelystad - Roeivereniging Pontos in Lelystad houdt de komende maanden inzamelingsacties om geld voor de stichting KiKaRow bij elkaar te brengen.

Afgelopen zaterdag werd in kerstsfeer de aftrap gegeven voor de eerste KiKaRow-actie. De Pontosleden kunnen het goede doel ondersteunen door een kerstbal te kopen en die op de vereniging in de boom te hangen. Het jongste lid Samuel hielp enthousiast mee. Tegen kerst hopen de roeiers dat de boom helemaal vol hangt met vrolijk gekleurde kerstballen.

Wat is KikaRow?

De stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) probeert op allerlei manieren geld in te zamelen, onder andere door sportactiviteiten. De insteek van KiKaRow is om via de roeisport onderzoek naar de gevolgen van kinderkanker te financieren.

Rondje NL

In het voorjaar van 2019 beginnen de roeiers van KiKaRow aan het ‘Rondje NL’. Het KiKaRowteam bestaat uit roeiers die zelf kanker hebben gehad en een aantal top-roeiers. Met de zeewaardige roeiboot ‘The Vin’ zullen de roeiers in totaal 1400 km door Nederland afleggen. Tijdens deze roeitocht doen zij 54 roeiverenigingen aan en zamelen zij ondertussen geld in. Er wordt 14 weekenden geroeid waarbij het KiKaRowteam steeds bij een andere roeivereniging te gast is. Op 6 juli 2019 komen de KiKaRow-roeiers aan in de Bataviahaven in Lelystad waar deze helden een feestelijk onthaal wacht. Voor Pontos zal deze dag het hoogtepunt zijn van al hun inzamelings- en sponsoracties.

Het doel

In Nederland doen ruim 5000 ex-jeugdkankerpatiënten mee aan de zogenaamde LATER-studie. Dat is een onderzoek naar de gevolgen van chemo-behandelingen bij jonge patiënten. De onderzoekers hopen het genezingspercentage van 75% naar 95% te verhogen en de kwaliteit van leven na de behandeling te verbeteren. Voor dit onderzoek door het Nationaal Kinder Oncologisch Centrum in Utrecht, het Prinses Máxima Centrum, is veel geld nodig. De stichting KiKaRow hoopt met het ‘Rondje NL’ 500.000 euro bij elkaar te brengen.

Pontos en KiKaRow

Roeivereniging Pontos wil graag bijdragen aan dit goede doel. Hiervoor is een fondsenwerfcampagne opgezet om samen met andere roeiverenigingen uit Flevoland een mooi bedrag bij elkaar te krijgen. Naast de kerstballenactie worden binnenkort nog veel meer acties op touw gezet. Er zullen onder andere oliebollen gebakken worden. Jong en oud wordt opgeroepen om zich in te zetten voor KiKaRow. 

Kijk hier voor ondersteuning van de acties of sponsoring.