Studenten Aeres Hogeschool schenken bijna 14 mille aan Stichting Langs de zijlijn

Dronten - De studenten van Aeres Hogeschool in Dronten schenken 13.910 euro aan Stichting Langs de zijlijn. Dit bedrag is de opbrengst van de KMC-week (introductieweek).

Dit jaar zijn er ruim 530 nieuwe studenten ingestroomd. De KMC-week is bedoeld voor alle nieuwe studenten die aan de hogeschool komen studeren. Tijdens deze introductieweek worden er diverse activiteiten georganiseerd zodat de studenten elkaar en Dronten leren kennen. Een bekende activiteit is de Biggenmarkt in september, waarbij de eerstejaars studenten worden 'geveild' om klusjes uit te voeren. De opbrengst van de KMC week wordt geschonken aan een goed doel.

Dit jaar hebben de studenten ervoor gekozen om Stichting Langs de zijlijn een flinke boost te geven. 'Jaarlijks zijn er zoveel gezinnen die te maken krijgen met kanker waarbij er veel aandacht besteed wordt aan diegene die ziek is. Er wordt dan echter weinig aandacht besteed aan de kinderen die op dat moment ook een enorme impact hebben in hun leven. Wij vinden het daarom geweldig dat er een stichting is die zich inzet om deze impact te verkleinen. Dat wij hierbij hebben mogen bijdragen is natuurlijk geweldig!' aldus Maikel Vroege, voorzitter van de het KMC-bestuur.

[De tekst gaat verder na de foto]

Biggenmarkt

Naast de eigen bijdrage van de studenten komt ook de opbrengst van de biggenmarkt ten goede aan Stichting Langs de zijlijn. De Biggenmarkt vond plaats op woensdag 12 september in het Stadscentrum SuyderSee en alle biggen zijn dit jaar per opbod verkocht aan de hoogste bieder. De biggen worden ingezet op diverse werkzaamheden, zoals agrarische werkzaamheden, schilderen, tuinwerkzaamheden en natuurlijk het opruimen van de diverse studentenhuizen. Een dag waarbij de studenten kennis maken met elkaar en de Drontense gemeenschap én waarbij ze zich inzetten voor een goed doel.

Geweldige bijdrage

Stichting Langs de zijlijn is onder de indruk van de betrokkenheid van de studenten en de geweldige bijdrage van 13.910 euro. 'Het was indrukwekkend hoe goed de KMC georganiseerd was en het contact met de bestuursleden van de KMC-week verliep heel goed'. 

Stichting Langs de zijlijn

Langs de zijlijn zet zich in voor de impact van kanker op een gezin. Het streven is om ervoor te zorgen dat kinderen gezien en gehoord worden als hun vader of moeder getroffen wordt door kanker. 'We streven ernaar dat er in een vroegtijdig stadium ondersteuning mogelijk is voor kinderen, als ze daar behoefte aan hebben en dat er meer aandacht komt voor de kinderen. Langs de zijlijn heeft nauw contact met de Universiteit van Utrecht, die onderzoek doen naar de impact van kanker op een gezin. Deze resultaten gaat Langs de zijlijn in samenwerking met het KWF/Pink Ribbon en de Universiteit uitbrengen. De resultaten en aanbeveling bieden we aan aan de minister', aldus Ingeborg Lups-Dijkema, voorzitter van Langs de zijlijn.

De financiële bijdrage van de KMC draagt bij aan het uitbrengen van het boek met de resultaten en de organisatie van de landelijke dag. De landelijke dag wordt op 15 juni 2019 voor de 3e keer in De Meerpaal georganiseerd voor gezinnen. Deze dag is vooral een leuke dag voor de kinderen, waarbij er workshops door veelal bekende Nederlanders wordt georganiseerd.