Amnesty International houdt schrijfactie in Lelystad

Lelystad - Amnesty International houdt dit jaar voor de vierde keer Write for Rights. Rond 10 december - de dag van de Mensenrechten - klimmen wereldwijd mensen in de pen. De plaatselijke groep van Amnesty International in Lelystad houdt zaterdag 8 december een schrijfactie.

Ze vragen om vrijlating van gewetensgevangenen. Ze geven hoop aan gevangen mensenrechtenverdedigers.

Er wordt geschreven voor vrouwen die groot onrecht is aangedaan. Van 11.00 tot 15.00 uur kunnen er brieven worden geschreven in de hal van de Flevomeer Bibliotheek in de Promesse in Lelystad.

Alle brieven die geschreven worden vormen een vuist tegen onrecht. Want machthebbers staan liever niet te boek als onderdrukker, folteraar of tiran. Te weten dat er mensen over de hele wereld brieven voor activisten schrijven en zo voor hen opkomen, geeft hen de kracht om vol te houden.

Mahadine uit Tsjaad, die na de Wrigt for Rights actie in 2017 vrij kwam, liet weten: 'Ik wil mijn dankbaarheid aan iedereen die heeft geschreven overbrengen, ik respecteer jullie'.

In 2017 werden er in Nederland maar liefst 173.000 brieven geschreven. ‘Het zou fantastisch zijn als ook in Lelystad veel mensen komen schrijven,’ laat de lokale afdeling van Amnesty weten.