Maatjesproject Statushouders houdt startbijeenkomst met 'Levende boeken'

Dronten - Het Maatjesproject Statushouders dat op 14 december van start gaat in de gemeente Dronten organiseert een interessante bijeenkomst met 'Levende boeken'.

Deze boeken zijn mensen die je normaal gesproken in het dagelijks leven niet zo snel zou spreken. Iemand die afwijkt van de „norm” en daardoor kans loopt anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd te worden.

Integratie statushouders bevorderen

Met het Maatjesproject Statushouders willen Vluchtelingenwerk, FlevoMeer Bibliotheek en De Meerpaal Welzijn de integratie van statushouders binnen de gemeente Dronten bevorderen. Jacob Oeverbeek, Vluchtelingenwerk: ‘Wie kan er beter een statushouder wegwijs maken in ons mooie Dronten dan de inwoners zelf? Maatjes begeleiden de statushouders een aantal maanden, door met ze mee te gaan naar bijvoorbeeld sportclubs, winkels, instanties en door mee te doen aan de maandelijkse bijeenkomsten die georganiseerd zullen worden'.

Startbijeenkomst in FlevoMeer Bibliotheek

De startbijeenkomst van het Maatjesproject Statushouders is open voor alle geïnteresseerden binnen de gemeente Dronten en vindt plaats in de FlevoMeer bibliotheek in Dronten op vrijdag 14 december om 15.00 uur.