Martien Hermans unaniem gekozen tot nieuwe voorzitter OVDD

Dronten - Martien Hermans uit Dronten is de nieuwe voorzitter van Ondernemersvereniging De Driehoek (OVDD). Tijdens de bestuursvergadering is donderdag unaniem gekozen voor Hermans als voorzitter.

Naast het dagelijks bestuur van OVDD zal hij zich vooral richten op het verder verstevigen van de relaties met partijen die van belang zijn voor de belangenbehartiging van ondernemers uit de gemeente Dronten. Hermans volgt Hester Vroegop op, die zich per 1 september volledig is gaan richten op haar nieuwe functie in het onderwijs.

Het OVDD-bestuur heeft zijn keuze op Hermans  laten vallen door zijn bestuurlijke ervaring, beschikbare tijd en inzicht in verhoudingen bij overheid en ambtelijke organisaties. 'Met zijn ruime ervaring bij diverse organisatie laat Hermans zien dat hij integer en vertrouwelijk met informatie om kan gaan'.

Opleiding en achtergrond

In 2004 behaalde Hermans zijn HBO Bachelor, Economisch en administratief SPD (Praehep). In 2009 heeft hij de eenjarige studie Fiscaal Adviseur (FSDC) afgerond. Bij diverse bedrijven is hij financieel directeur geweest en sinds 2002 is hij als ondernemer gestart. Bestuurlijk ervaring heeft hij onder andere opgedaan bij diverse sportverenigingen, MKB Midden Nederland en de NOAB.

Begonnen als bestuurder bij sportverenigingen, is hij sinds juni 2013 voorzitter van NOAB, de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen. In deze hoedanigheid heeft hij ook een periode de NOAB zetel in het bestuur van MKB Nederland bezet. Naast deze bestuursfuncties is Hermans vooral ondernemer. Tot 1 juli 2018 was hij vennoot bij MBV Nijkerk. Zijn eigenaarsaandeel heeft hij deze zomer verkocht, om meer tijd te krijgen voor onder andere bestuursfuncties. Daarnaast is hij is eigenaar van ADFA Bedrijfsadviseurs uit Dronten. ADFA is sinds 2014 lid van OVDD.

Hermans woont al 21 jaar in Dronten en wil graag van betekenis zijn voor een gezond ondernemersklimaat, dat bijdraagt aan de maatschappelijke en sociale welvaart in een gemeente.

Vooral ondernemer

Naast zijn bestuursfuncties is Hermans vooral ondernemer. Hij is eigenaar van ADFA Bedrijfsadviseurs uit Dronten en sinds augustus 2014 lid van OVDD. Hermans voelt zich als een vis in het water als hij mag lobbyen en kan werken aan het verstevigen van relaties. Naast het dagelijks bestuur zal hij zich vooral richten op het verder verstevigen van de relatie van OVDD met de gemeente Dronten, de provincie Flevoland, VNO-NCW Midden en MKB Midden Nederland.

Kenmerken van Hermans zijn: zijn besluitvaardigheid, analytisch vermogen en zijn inlevingsvermogen. Hij is transparant, diplomatiek en werkt graag samen in een team. ‘In Martien Hermans hebben wij niet alleen een zeer ervaren bestuurder gevonden, maar ook een prettig mens die er naar uitkijkt om samen met ons de visie en ambitie van OVDD verder vorm te gaan geven en te realiseren’, aldus Peter Dekker, die tot donderdag interim-voorzitter van OVDD was.

Tijdens het OVDD Nieuwjaarsfeest op 5 januari 2019 zal Hermans zijn eerste officiële taak als voorzitter van OVDD verrichten, namelijk de Nieuwjaarsspeech.