De Kubus brengt muziektheater in de ochtend

Lelystad - De Kubus werkt er hard aan om de oudere Lelystedeling tegemoet te komen in de wens om overdag wat activiteit te laten plaatsvinden.

‘De Nachtwacht’

De muziektheatervoorstelling ‘De Nachtwacht’, een productie uit eigen huis, is speciaal geprogrammeerd op de vrijdagochtend. De voorstelling is geschikt voor de hele familie, maar wordt opgevoerd op een tijdstip dat je wel vrij moet zijn.

Mattijs Hoogendijk (tenor), Lucia Cornelje (piano) en Dorry Hamerslag (klarinet) brengen op vrijdag 7 december van 11.00 tot 11.45 uur deze familievoorstelling op de planken in De Kubus aan de Agorabaan 3 in Lelystad. Het betreft een muzikale toneelproductie waarbij de hoofdrol is weggelegd voor de theatrale tenor en zangdocent Mattijs Hoogendijk. Als nachtwaker in het Rijksmuseum maakt hij bijzondere momenten mee. Hij neemt het publiek mee in het verhaal van een verloren liefde en een zoektocht door de tijd waarin live muziek en schilderkunst op komische en ontroerende manier samenkomen.

Spookachtig liefdesverhaal

Het publiek beleeft een reis door de onderaardse gangen van het Rijksmuseum in een spookachtig liefdesverhaal met een hoopvol einde. Er komen muzikale fragmenten voorbij van onder anderen Bizet, Chopin en Tsjaikovski.