Koor Lelystadse Bachvereniging laat tien klassiekers horen

Lelystad - Het koor van de Lelystadse Bachvereniging in oprichting geeft vanavond een kerstconcert in de Ontmoetingskerk aan de Geul 1 in Lelystad.

Dit koor onder leiding van Bachkenner Alina Sokolova laat tien klassiekers uit het Bach-repertoire horen. Tenor Mattijs Hoogendijk met Sonia Lynn Björnsen op piano brengt drie liederen ten gehore waaronder een aria uit ‘Gloria’ van de door Bach zeer vereerde Vivaldi. Lelystedeling Jan Kreuter speelt drie solostukken op orgel/piano.

Dirigent Alina Sokolova is gespecialiseerd in de uitvoering van werken van Johann Sebastiaan Bach en heeft haar sporen verdiend als dirigente van onder andere de Amsterdamse Bachvereniging. Tenor Mattijs Hoogendijk is verbonden aan De Kubus als zangdocent en daarnaast is hij actief bij Amsterdam Barokopera. Afgelopen najaar stond hij nog op de planken in Parijs: hij trad op in vijf uitverkochte voorstellingen met de Barok Opera’s King Arthur.

Het kerstconcert begint om 20.15 uur. De zaal gaat open om 19.45 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal en in de voorverkoop bij De Kubus.