Waterborden geven aandacht aan verborgen natuur in Bultpark

Lelystad - Het Natuur Informatie Punt (NIP) Bultpark in Lelystad is onlangs verrijkt met drie waterborden. Bezoekers worden hier geïnformeerd over het verborgen onderwaterleven in het park.

Het Natuur Informatie Punt (NIP) Bultpark staat bij de ingang van het Bultpark, naast school De Kring. Er stonden al vier grote borden met informatie over de bloemen en dieren die je in het Bultpark kunt tegenkomen. De natuur bovengronds zien veel mensen wel als je een parkwandeling maakt, maar de natuur onder water is een stuk onbekender.

Bijdrage van het waterschap

Dankzij een bijdrage van Waterschap Zuiderzeeland konden onlangs drie prachtige waterborden aangebracht worden met dieren in en bij het water; vissen en kleine waterdieren. De borden laten ook zien hoe belangrijk schoon water is voor dieren (en uiteraard ook voor mensen). In schoon water leeft van alles en voor het eerst kunnen belangstellenden dat 'in het echt' zien op de waterborden.

Brochure in de maak

Van alle planten en dieren, die op de borden staan, wordt een brochure gemaakt zodat je van wat je buiten gezien hebt, thuis op de bank nogeens na kunt genieten.