Wim en Marit blijven niet samen (filmpje)

Marknesse - Boer Wim Droog uit Marknesse kwam zondag met de handen in zijn zakken naar de reünie van Boer zoekt Vrouw. Hij leek wat verloren, maar de glimlach op zijn gezicht liet zien dat hij na de serie niet met lege handen staat. Nee zijn Marit zat in Vietnam waar ze voor een goed doel naartoe was.

Bij de plagerijtjes aan tafel over zijn flirtend onvermogen bood Steffi, de eveneens smoorverliefde hengstenhoudster uit Boekel, hem de steunende schouder. Om de ware liefde tussen Wim en Marit te peilen reisde Yvon Jaspers dan maar terug naar de polder en de plek op de akker waar ze dit voorjaar in de polderklei uitriep: 'Het is hier een maanlandschap’.

Maanlandschap

Uit die klei trok Wim nu machinaal tonnen wortels en er was meer veranderd dit groeiseizoen. Hij stond er niet alleen met Yvon, maar Marit stond glunderend aan zijn zijde. Ze had net pepernoten gebakken voor de landarbeiders die verraadden dat Wim wat minder productief was geworden. ‘Hij appt de hele dag’, klonk het aan tafel. ‘Nou niet naar mij’, pareerde Marit speels verbaasd. ‘Dan moet het naar Paula zijn’, grapte een ander. Wim liet zich de pepernoten goed smaken en onthulde met Marit een vrouw met pit in huis te hebben gehaald. Nou ja is nog niet helemaal in huis.

Hondje

‘Ik ben hier twee keer per week en Wim komt eens per week naar Den Haag’, sprak ze bij het aanrecht. Na enig aandringen van Yvon werd wel duidelijk dat ze snel bijelkaar zullen zijn in de polder en dat ze ook niet samen blijven. Wat? ‘Nee, we nemen een hondje’, was het laatste woord aan boer Wim.